Belangrijk om te weten...

Theorie

Voordat het examen algemene verkeersdeelname voor de auto of motor afgelegd kan worden, moet het theorie examen zijn behaald. 

Het theorie examen voor de auto
Het theorie examen voor de auto bestaat uit 65 vragen, met verschillende thema’s. Een van deze thema’s is gevaarherkenning en je krijgt 25 vragen over dit onderwerp. Deze vragen bestaan uit een foto van een verkeerssituatie. Je zult steeds moeten kiezen of je in de afgebeelde situatie zou remmen, gas los laten of niets doen. Van deze vragen moet je er minimaal twaalf goed hebben. Het tweede thema bestaat uit 40 vragen. Hiervan gaan 30 vragen over regels en wetten, zoals voorrangsvragen, en enkele open vragen. De laatste tien vragen  gaan over inzicht en milieu. Van deze 40 vragen mag je er maximaal vijf fout hebben.

Het theorie examen voor de motor
Het theorie examen voor de motor gaat op dezelfde manier als dat van de auto. Om deel te mogen nemen aan het theorie examen, moet je in het bezit zijn van een geldig legitimatie bewijs. Je kunt het theorie examen aanvragen via de site van het CBR of via de rijschool.alleen met enkele specifieke vragen over het motorrijden en de motor.  Het theorie examen voor de motor bestaat uit 50 vragen, waarvan er maximaal 6 fout beantwoord mogen worden om te slagen.

Verder is er een theorieboek (inclusief oefenvragen) en een theorie CD-Rom (met 300 oefenvragen) verkrijgbaar bij de rijschool.

Onderstaand een aantal interessante links met betrekking tot het leren van de theorie en lessen in algemeen:

itheorie: klik hier om jezelf online voor te bereiden op je theorie examen.            

2toDrive: klik hier voor meer informatie over het rijlessen vanaf 16,5 jaar.

Mijn CBR: klik hier om je zaken eenvoudig en snel te regelen met CBR, houd wel voor het inloggen je DigiD bij de hand.